БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНСКА ХОМЕОПАТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ

За нас

 

Българската медицинска хомеопатична организация (БМХО) съществува от 1999 година и обединява интересите на специалистите, посветили се на изучаването и практикуването на хомеопатичния метод на лечение. Тя подпомага изучаването, развитието и практическото приложение на хомеопатията в България. Целта ѝ е да създаде условия за професионални контакти - вътрешни и международни с организации, които разглеждат хомеопатията като метод на лечение, практикуван от медицински специалисти.

БМХО осъществява връзки с официалните медицински учреждения и организации в България - Министерството на здравеопазването, Българския лекарски съюз, Асоциацията на частнопрактикуващите лекари, Националната здравноосигурителна каса, частните осигурители и други сродни организации.

Тя съдейства за включването на хомеопатията като изучавана дисциплина в програмите на медицинските университети, съдейства хомеопатичните лекарства да се включат в системата на здравното осигуряване.

Активен член на организацията може да бъде всеки хуманен лекар, който се обучава или е завършил курсове по клинична хомеопатия по програми, одобрени от БМХО.

Асоциирани членове на БМХО могат да бъдат дентални лекари, магистър-фармацевти, ветеринарни лекари или студенти по тези специалности, обучаващи се или завършили курсове по клинична хомеопатия по програми, одобрени от БМХО. Асоциираните членове имат право само на съвещателен глас.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Председател на Управителния Съвет на Българска Медицинска Хомеопатична Организация е д-р Петко Загорчев

 

 

Заместник председатели на Управителния Съвет на Българска Медицинска Хомеопатична Органзиация са:

 д-р Райна Томова  

 

д-р Слави Филчев

 

Почетен председател на Българска Медицинска Хомеопатична Организация- д-р Драгомир Грудев


 

Секретар на Българска Медицинска Хомеопатична Организация- д-р Зорка Угринова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Членове на Управителния Съвет:

Проф. Людмил Пейчев

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Д-р Иван Енев

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Д-р Камелия Бачовска

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Д-р Екатерина Вълчева

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Д-р Мариян Иванов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Д-р Антоанета Пандурска

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Д-р Милен Димитров

 

Този уебсайт използва „бисквитки“, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Запознайте се с нашата Политика за Поверителност . Приемам